вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Домашня вершина

Осіння гонка для мене стала частково організаторською. Оскільки трек не видозмінювався протягом  двох років, було вирішено додати нову ділянку. Вона також знаходиться в яру, але від уже наявних чотирьох подібних між собою різких спусків-підйомів відрізняється суттєво. Спочатку траса петляє між деревами на горизонтальній своїй частині. Далі слідує спуск – тут він не такий крутий і проїжджається частково на гальмах через те, що москалі викопали яму :) Для тих, кому страшно в яму, прокладено довший на пару секунд об’їзд. Потім невеличкі синусоїди по яру з заїздом в канаву, проїздом під тріумфальною аркою і через кам’яні ворота. Завершується все довгим тягуном, який виїжджається на 1-1 по сухій погоді – принаймні із того, що я бачив, то більша частина учасників Осені його чалапала на своїх двох. В підсумку додалося ще з півкілометра.
 Учасників цього разу поділили по віку. У моїй 30+ було шестеро. Ми стартували відразу за експертами, яких також було шестеро і які ще проїжджали на старті додаткові короткі спринтерські кола. В результаті п’ятеро поїхали паровозом, а шостого ми підчепили до свого паровозу. Щоправда ненадовго. Подіумна трійця окреслилася відразу. Протягом першого кола я постійно дихав у спину Цупруну і Конику і міг їх обійти на власноруч накопаному тягуні, але не дозволила надто вузька стежка. Випрошені у друга перед гонкою болотяні покришки давали суттєву перевагу на таких ділянках. На сінглі мої суперники дещо відірвалися вперед, але на останньому ширшому апхільчику я таки очолив паровоз.
На другому колі Цупрун на деякий час знову вийшов вперед, та підйоми він проходив гірше. Взагалі я сподівався, що з часом він видохнеться і відстане, але він вперто не зникав із зони досяжності, а його персональні вболівальники постійно нагадували, що він поруч криками «Валєра, Валєра…»
Ніяк не вдається урівноважити збиту дихачку. Кілометраж і набір висоти за останній місяць був досить-таки солідний, а от зі швидкісною підготовкою через форс-мажорні обставини цього разу не склалося.
На третьому колі вперед був вирвався Володя Коник. Я ще й до всього умудрився підсковзнутися на колоді перед вертольотом. Але суперник у свою чергу розпластався внизу на контруклоні і в результаті залишився позаду, шукаючи згублений спідометр. На деякій відстані все ще тримався Валєра Цупрун, але відрив уже зростав. Дихачка стабілізувалася. От і гуд – головне тепер самому не затупити.
На четвертому колі обігнали кругові експерти – найважчий тягун вони повністю виїжджають на колесах. А під кінець кола з’явився привід запанікувати. Ноги почали подавати передсудомні сигнали. Твою ж дівізію… Дежавю Осені-2013… Ну ладно, тоді я був зовсім неготовим, але ж зараз…
П’яте коло. Сінгл заспокоює. Хтось переслідує… Слава богу, знову хтось із експертів. Останній заїзд на останній апхіл таки робить свою чорну справу. Біжу поруч з велосипедом. Треба було трохи пришвидшитись. Судома ніяк не відпускає, а позаду Валєрка вже з’їв всю мою накопичену перевагу. На галявині переживають вболівальники. Чучуть полегшало і я вскакую на вел. Таки перший, але з мілісекундним відривом.
Наступною стартує категорія «18-30» і одна дівчина. Через 5 хв. вони дружною групою повертаються назад – якийсь алєнь перев’язав розмітку. Екстрено поправили і дали повторний старт. Коли ми по завершенню гонки збирали стрічки, знайшли ще декілька таких перев’язаних або порізаних на дрібні шматочки. У мене нема слів…
У цій категорії інтриги не було – перший, другий і третій їхали з величезним відривом один від одного і від групи 4-7, в якій відбувалися хоча б якісь ротації.
Коротко по виступу. Перемогою задоволений, а власним часом – радикально ні. Влітку їхав швидше і стабільніше. Ну, і стосовно підготовки – такий собі пунктик в голову: кілометраж кілометражем, але без тренувань швидкості на гонках робити нічого.
По трасі. Сподобалось власноруч накопане :) Блукаючи місцевістю, знайшли ще одне страшно цікавенне місце – якщо не на весну, то на літо буде черговий апгейрд.


7 коментарів:

  1. Класно написано, але чому забув геть про відкриття змагань десятирічними гонщиками і закриття змагань юнаками з Променю? Фінал вашої гонки реально був драматичний. Фініш заснятий на відео так що чекайте.Ось ось буде.Вітання переможцю.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Каюсь, є таке... Написання звітів так само потребує свого роду тренувань і практики. Через декілька років 5-г клас підросте і ганятиме нас, старих дядьків :)

      Видалити
  2. В змаганнях "Гайок 2015 Весна Літо Осінь" також взяли участь велосипедисти з велошколи "Промінь".Майже всі стартували в групі початківців.Кожен з них боровся за перемогу,але не зважаючи ні на що всі залишись задоволені самою гонкою.Хотіли передати організаторам подяку за такого геніального ведучого,плейлист та атмосферу.З нетерпінням чекаємо весни,щоб знову змогли на своїх двоколісних покоряти кросс.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. как боженька смолвила)

      Видалити
    2. Ну от: за дітей згадали, за велошколу також і ведучого теплим словом не обійшли. Звіт можна вважати повним :)

      Видалити
  3. Стаття чудова, мені навідь сподобалася.Що до результату він міг бути кращим якби я не збився зі щоту взагалі я починаю добирати на четвертому колі, та виявилось що чотири кола я вже проїхав прийшлось вложувати все в пяте коло(час пятого кола в результатах)ось так до перемоги не хватило секунди. Жартома кажучи "за рульом не спи" А що до гонки респект і повага всім без винятку організаторам і волонтерам які створили справжне свято велоспорту.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за коментар і за гідну конкуренцію - змусив добряче понервувати. Приєднуйся з весни до наших "польових" робіт - у нас чимало задумок.

      Видалити